Nowa polityka prywatności i plików Cookies dla serwisów WUP
Czcionka:
Tłumacz stronę na: polskienglishfrançaisdeutsch
ul. Szosa Chełmińska 30/32, 87-100 Toruń
tel. +48 56 669 39 00, fax: +48 56 669 39 99

Polityka Prywatności drukuj

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu zwraca szczególną uwagę na poszanowanie prywatności użytkowników odwiedzających witryny internetowe serwisów *.wup.torun.pl. W dziennikach logów serwerów oraz systemów statystyk gromadzone są dane wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administrowania i polepszania działania serwisów *.wup.torun.pl. Nie prowadzimy działań mających na celu identyfikowanie użytkowników serwisów *.wup.torun.pl, z wyłączeniem przypadku podania przez użytkownika danych osobowych w formularzu kontaktowym. Żadne dane jednoznacznie identyfikujące osoby nie są przekazywane do jakiejkolwiek strony trzeciej.

Gromadzenie danych

Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu przechowuje zapytania HTTP kierowane do serwera. Oznacza to, że znamy publiczne adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści informacyjne naszego serwisu. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Witryny *.wup.torun.pl wykorzystują system statystyk Google Analytics i z niego pozyskują m.in.:

  • czas nadejścia zapytania,
  • czas wysłania odpowiedzi,
  • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
  • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do witryn *.wup.torun.pl nastąpiło przez odnośnik,
  • informacje o przeglądarce użytkownika

Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi serwisy *.wup.torun.pl. Dla zapewnienia jak najwyższej jakości serwisu, okazjonalnie analizujemy pliki z logami w celu określenia, które strony odwiedzane są najczęściej, jakie przeglądarki stron WWW są stosowane, czy struktura strony nie zawiera błędów, itp.

Wykorzystywanie danych

Zebrane logi przechowywane są przez czas nieokreślony jako materiał pomocniczy służący do administrowania serwisem. Informacje w nich zawarte nie są ujawniane nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem oraz siecią WUP Toruń. Na podstawie plików logów mogą być generowane statystyki stanowiące pomoc w administrowaniu. Zbiorcze podsumowania w postaci takich statystyk nie zawierają żadnych cech identyfikujących osoby odwiedzające serwis.

Przetwarzanie danych osobowych

Dane osobowe przekazywane przez użytkowników za pomocą zastosowanych na stronie elektronicznych formularzy kontaktowych przetwarzane są w sposób zgodny z przepisami regulującymi przetwarzanie danych osobowych (przede wszystkim w celu realizacji usług wynikających z zadań nałożonych na Urząd przez przepisy), zgodnie z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych. Zbiory zgromadzonych danych osobowych użytkowników podlegają właściwej ochronie, zgodnie z ww. przepisami. Pełen dostęp do baz danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Urzędu, zgodnie z polityką ochrony danych osobowych Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Toruniu.

Wykorzystanie plików cookies

Mechanizm cookies stosowany na witrynach *.wup.torun.pl nie służy do zbierania jakichkolwiek informacji o użytkownikach odwiedzających witrynę, w szczególności danych osobowych. Przedmiotem działania plików cookies tworzonych przez serwisy *.wup.torun.pl jest określenie preferencji użytkownika do przeglądania strony, jak również zebranie podstawowych danych statystycznych dla zliczania odwiedzin na stronie. Witryny *.wup.torun.pl stosują sesyjne pliki cookie.

System zarządzania treścią, na którym bazuje strona wup.torun.pl używa następujących plików cookie:

Nazwa Cookie Opis

wp-settings-1, wp-settings-time-1

Są one używane, aby dostosować widok interfejsu administratora, a także główny interfejs witryny (jeśli zdefiniowana) dla zalogowanych użytkowników.

wordpress_test_cookie

Cookie ustawiane przez system WordPress w celu sprawdzenia, czy jest możliwe zapisywanie plików cookie przez przeglądarkę użytkownika.

__utma

Google Analytics używa tego pliku cookie, aby śledzić, ile razy użytkownik był na stronie, kiedy po raz pierwszy odwiedził, a kiedy ostatnio odwiedził serwis.

__utmb, __utmc

Google Analytics wykorzystuje te dwa ciasteczka do ustanowienia sesji użytkownika. __utmb zapisuje znaczniki czasu dla wejścia na stronę, podczas gdy __ utmc zapisuje znacznik czasu, gdy użytkownik opuszcza witrynę. Jeżeli którykolwiek z tych dwóch plików cookie jest niedostępny, późniejsza aktywność użytkownika inicjuje rozpoczęcie nowej sesji.

__utmz

Ten plik cookie jest używany do śledzenia skąd pochodzą odwiedzający witrynę. Może to być wyszukiwarka, link kliknięty z określonej witryny, link z wiadomości e-mail, itp. To cookie także zapisuje dane geolokalizacyjne odwiedzającego.

load_mobile

Cookie odpowiedzialne za wczytywanie wersji mobilnej lub zwykłej w zależności od tego, czy:

  • użytkownik wchodzi na stronę z urządzenia mobilnego czy z komputera,
  • lub wybrał, że chce przeglądać wersję mobilną serwisu na komputerze, albo chce przeglądać wersję zwykłą na urządzeniu mobilnym.

gwk_font_size

Może przyjmować następujące wartości:

  • medium – ustawia średni rozmiar czcionki
  • large – ustawia duży rozmiar czcionki

gwk_high_contrast

Cookie odpowiedzialne za wyświetlanie serwisu w wysokim kontraście.

cookieAlert

Cookie przechowuje informację, czy u użytkownika wyświetlił się komunikat o nowej polityce prywatności. Cookie zostaje utworzone tylko wtedy, gdy użytkownik kliknie na link “Zapoznałem się – Zamknij”.

 

Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na przechowywanie wyżej wymienionych plików cookies, mogą Państwo wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach Państwa przeglądarki internetowej, zgodnie z poniższymi instrukcjami:

Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies dla serwisów *.wup.torun.pl oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym witryny *.wup.torun.pl będą przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

Korzystanie z witryn oznacza zgodę na zapis lub wykorzystanie plików cookies. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach stron internetowych *.wup.torun.pl.

Kontakt 

W przypadku Państwa pytań dotyczących stosowanej przez Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu polityki prywatności, prosimy o kontakt na adres Urzędu lub pocztą elektroniczną na adres webmaster małpa wup kropka torun kropka pl.

Jak oceniasz tą stronę?

Promowane

  • Wyrównywanie szans na rynku pracy w dla osób 50+
    Wyrównywanie szans na rynku pracy w dla osób 50+
  • Sieć Europejskich Ofert Pracy
    Sieć Europejskich Ofert Pracy
  • Główny Urząd Statystyczny
    Główny Urząd Statystyczny
  • Instrument Szybkiego Reagowania
    Instrument Szybkiego Reagowania
  • Rejestr podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia
    Rejestr podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia
  • Ministerstwo Pracy, Rodziny i Polityki Społecznej
    Ministerstwo Pracy, Rodziny i Polityki Społecznej
  • Państwowa Inspekcja Pracy
    Państwowa Inspekcja Pracy
  • Kapitał Ludzki
    Kapitał Ludzki
  • powroty.gov.pl
    powroty.gov.pl
  • Praca w WUP Toru
    Praca w WUP Toru
  • Publiczne służby zatrudnienia
  • Rejestr Instytucji Szkoleniowych
    Rejestr Instytucji Szkoleniowych
  • Rynek Pracy pod Lupą
    Rynek Pracy pod Lupą
  • Zielona Linia
    Zielona Linia
  • Zakład Ubezpieczeń Społecznych
    Zakład Ubezpieczeń Społecznych